Geçenlerde çok sevdiğim bir arkadaşımın evine çaya davet edilmiştim. Dört beş kişiydik. Oturduk, sohbet ettik. Dünyanın halinden, çoluk çocuktan, izlediğimiz filmlerden, elişlerimizden... Pek çok konudan konuştuk uzuun uzun.
Bu güzel sohbetin bir kısmı çay sofrasında yapıldı. Sadece çay değildi sofradakiler... Poaçalar, muffinler, çeşitli salatalar, sütlü bir tatlı... Hepsi birbirinden güzel yiyecekler.
Bunlardan birisi maş fasulyesi salatasıydı. Hem çok lezzetli, hem de çok yararlı bir salata...
Durum böyle olunca en kısa zamanda denemek istedim. Maş fasülyesini aldım dün. Bugün de hazırlayıp ev halkının beğenisine sundum.
Bizim evde beğenildi. Siz de deneyin. Seveceğinizi umuyorum.
İşte salatamın fotoğrafları...
Maş salatamın tarifi:
1 su bardağı maş fasulyesini geceden ıslatın. Sabah haşlayın. Sakın düdüklüye koymayın. Çabucak haşlanıyor.
Üzerine 1 çay bardağına yakın mısır,
Yarım nardan biraz fazla nar
Biraz salatalık turşusu (küçük doğranmış)
Küçük bir havucun rendesi (arkadaşım havuç turşusu doğramıştı minik minik)
2 tane közlenmiş kırmızı biber (küçük doğranmış)
Dereotu, biraz yeşil soğan, maydanoz (az)
Bir su bardağına yakın ceviz (dövülecek veya rondodan çekilecek)
Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi,limon suyu, tuz konulup karıştırılacak.
Böyle karmakarışık malzemeler bir araya gelip güzel bir salata oluşturmuşlar.
Malzemeler göz kararı aslında. Yaklaşık yukarıda yazdığım miktarlar kadar koydum.
Hazırladıktan sonra karşısına geçip önce görüntüsüne baktım. 'Rengarenk ne kadar da güzel görünüyor' diye düşünmekten kendimi alamadım. Doğanın renkleri bir harika...
Sadece bir tabağın içinde bile ne çok renk ve tat var.
Sadece bir tabağın içinde bile ne çok renk ve tat var.
Yaparsanız şimdiden afiyet olsun. Doğanın tüm güzellikleri ve renkleri sizinle olsun. Sağlıcakla kalın...