Sizlere de yanında mis kokulu güzel bir türk kahvesiyle ikram edeyim ev lokumumu. Ne de olsa kırk yıl hatırı var.
Afiyet olsun...
Yalnız dikkat! Lokumun en büyük tehlikesi; 1, 2 derken kaç tane yediğinizin farkına varamıyorsunuz. Benden söylemesi...
Ev Lokumunun Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti ( ben kaymak tadında olanı kullanıyorum)
- fındık
- hindistan cevizi
Yapılışı:
- Süt + irmik + toz şeker bir tencereye alınıp kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra krem şanti toz olarak eklenir ve bu karışım el ile yoğurulur. ( Mikser ile çırpmayın; aksi halde kıvamı cıvıklaşıyor. )
- Küçük bir ceviz tanesi kadar alınıp içine fındık konulup yuvarlanır.
- Bu toplar kase içindeki hindistan cevizine bulanır.
-Dilerseniz üzerine de fındık koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Elinize sağlık! Sunumunuz da, görselleriniz de harika. İyi ki de ilk tarifiniz bu olmuş! Çok beğendim. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Ziyaretiniz de beğeniniz de beni çok mutlu etti. Sevgiler:)))
Sil