22 Ocak 2017 Pazar

Bugünlerde Elimden Çıkanlar

         
         Salonumuzda yeterince mobilya ve eşya olduğunu düşündüğüm için yeni bir parça daha koymama kararı almıştım. Fakat bu çiçekliği görünce çok beğendim, dayanamadım aldım, boyadım ve de salonda bir köşeye koydum.
         Üzerine renkli şişeler ve sukulentler, kaktüsler, minik çiçekler koymayı düşünüyorum. Şimdilik birkaç sukulent ile iki şişe aldım. Henüz almak istediklerimi tamamlayamadım ama evde olan birkaç objeyi koyup fotoğrafladım.






         Bu şişeleri bir pazarda görüp aldım. Renkli şişeler arıyordum bir süredir. Tam istediğim gibi olmasa da epeyce beğendim. Aldım sevinçle eve getirdim. Sanki antika şişeler almışçasına mutlu bir halde ev halkına gösterdim. Kızım demez mi...annecim bu şişeler Uludağ suyun şişeleri... Üzerindeki kapağında da yazıyormuş üstelik. Bari marketten suyu ile alsaymışım. 
         Gerçi ben şişeleri çok beğendim, ne şişesi olduğu da pek önemli değil... Kapaklarını çıkartıp urgan ip sardım. Eh böylesi daha hoş oldu.



        Çiçekliğin alt boyasını çakıl taşı rengi yaptım. Sonra mumladım bolca. Üzerini de beyaz ve kemik rengi karışımı ile boyadım. Basamak kısımlarına hafifçe doku tarağı uyguladım. Boya kuruduktan sonra da bir kartla kazıdım. Mumlu kısımlar döküldü. Yani her zamanki gibi eskidi... Biraz da yağlıboya ile eskitme sonra iki kat vernik ... Tamamdır, bitti...




         Bu üç parça ahşabı geçen yıl almıştım. Nasıl boyayacağıma karar veremedim bir süre. Nihayet boyayabildim. Üst parçadaki kuşları bir kağıdı kalıp olarak kullanıp hamurdan yaptım. Yapıştırmadan önce kurutup boyadım. Kuşların altındaki kısmı ise lacivert boyayıp üzerini mumladım... Sonra üzerini beyaz boya ile boyayıp doku tarağı çektim. Boya kuruduktan sonra da bir kartla kazıdım. Böylece eski görünmesini sağladım..



              
          Plakaların ortasındaki çizgileri bir cetvel yardımıyla makas ucu kullanarak kazıdım. Bu işlemi boyadıktan sonra yaptım. Boyamadan önce de kazınabilir ama o hat üzerine boya sürülmez.
          En sonunda orta çizgi üzerine, kenar ve köşelere hafifçe yağlıboya eskitme yaptım ve vernik sürdüm.

  
           Bu ahşap plakaları giriş kapımızın yanındaki duvara astım. Yaparken ayrı mutluluk, kullanırken ayrı... Sizler de fotoğraflara bakarken mutlu olmuşsunuzdur umarım. Eğer olmuşsanız bloğum amacına ulaşıyor demektir...
           Sevgiyle kalın...

18 yorum:

  1. Hepsinde güzel olmuş emeğine sağlık. Ahşap üzerindeki kuşlara bayıldım çok ama çok güzel olmuşlar ahşap dokusunu da çok güzel vermişsin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım. Benim de en sevdiğim doku doğal ahşap görünümü. Sevgiler:)

      Sil
  2. Iyi günlerde kullan canım herbiri birbirinden güzel çok begendim

    YanıtlaSil
  3. Iyi günlerde kullan canım çok beğendim bayildimm

    YanıtlaSil
  4. Ahşap boyama işlerini severek takip ederim çiçekliğiniz harika olmuş iyi günlerde kulllanın

    YanıtlaSil
  5. Ben eğer kuş görürsem..... :))) Önce kuşlu tabii :)

    YanıtlaSil
  6. arkadaşım ellerine sağlık yaptıklarını canlı gören biri olarak hepsi birbirinden güzeller...sanatçı bir ruhun var ayrıca zevklisn de kolay gelsin......devamı gelsin sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok teşekkür ederim. Şımaracağım vallahi:) :) Sevgiler selamlar

      Sil
  7. Çok güzel olmuş canım ..Yaratıcılığına hayranım. Kuşlara da bayıldım..Nefissss❤

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel işler. El emeğinin yeri başka. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten de insanın kendi eliyle yaptıklarını kullanması çok güzel.Sevgiler:)

      Sil
  10. Ayy belə şeylərə ba yı lı ram. Maşallah nə bacarıqlı xanımsınız. Əllərinizə əməyinizə sağlıq. Çox gözəl olub hamısı...

    YanıtlaSil