15 Ocak 2017 Pazar

Ufak Tefek İşler



       Eskiden beni zorlayan, sabır isteyen elişlerini  severek yapardım. Şimdilerde ise uzun süren zor işlerden sıkılıyorum. Ama yine de birşeyler örmek hoşuma gidiyor.

      Taa ağustos başında amerikan servisler örmeye başlamıştım. Dört tanesi bitti. Belki iki tane daha öreceğim. Kaç aydır ancak mı   bitti demeyin, çünkü biliyorsunuz son zamanlardaki  favori uğraşım ahşap boyamak ve resim yapmak. Evdeki ana işlerden kalan zamanlarımda boyama işlerimi yapıyorum.

       Bu amerikan servisleri bahçedeki masamda kullanmayı düşünüyorum. Yani havalar ısınıncaya kadar birkaç tane daha örerim nasıl olsa...







         Bu ahşap sandığı geçen yıl boyamıştım. Çok seviyorum, onun için ara sıra fotoğraflarımda görünsün istiyorum.



     Bir süre önce Zara Home da görüp beğendiğim bardak altlıklarının benzerlerini ördüm. İnce tek kat makina ipinden. Bir - iki bardak suya bir buçuk tatlı kaşığı nişasta koyup karıştırdım.Bardak altlıklarını bu suya batırıp ütüledim. Daha düzgün duruyorlar bu sayede, kolalanmış gibi...




       Aşağıdaki bardak altları ise ahşap boyama çalışması.Alt katlarını kahverengi boyadım. Üzerine bolca mum sürüp üst renklerini attım. Boya kuruyunca eski bir kredi kartıyla kazıdım. Böylece eski görünümlü oldular.İki kat da mat vernik uyguladım, tamamdır.
 

      Tesadüfen üst üste bardak altlığı yapmış oldum.Aslında Masam sehpam çizilmesin diye bir endişem yok. Nadiren kullanırım bardak altlığı. Bunlar dekoratif amaçlı kullanılacak. Görünüşleri hoşuma gidiyor.

      Bu ufak tefek işlerle uğraşırken resim yapmaya ve ahşap boyamaya da devam...
      Sağlıcakla, mutlulukla kalın...
      

16 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel iyi günlerde kullanın bardak altlığından bende yapmıştım bloğum da paylaşdım bir türlü kolalama fırsatım olmadı nişasta su karışımını denemek isterim paylaşmanız çok iyi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım. Nişastası çoğaldıkça daha sert oluyor. İsteğinize göre ayarlayabilirsiniz.Sevgiler

      Sil
  2. Hepsi de çok güzel. Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlıkkk :)

    YanıtlaSil
  4. Ufak tefek ama hepsi birbirinden güzel..Ellerine sağlık..Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hepsi ayrı bir emek ayrı bir zevk emeğine sağlık ben sandıpıda ayrı bir beğendim hem kullanışlı hem de çok cici . Güzel günlerde kullanın.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu basit minik işler beni çok mutlu ediyor:)

      Sil
  6. Her biri harika olmuş. Üretmek gibisi yok. Amerikan servislerin rengine bayıldım. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet...Üretmenin güzelliğini ve verdiği mutluluğu siz de çok iyi biliyorsunuz. Sevgiler

      Sil
  7. Elinize sağlık, çok güzel olmuşlar. Güzel günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık tatlim..Ne güzel bir şey üretmek..Kesinlikle üretken kadınların güzel bir örneğisin..elinde çabuk maşalah..hangi ara ördün bu güzellikleri..Maşallah😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın canım.Amerikan servisler epeydir elimde , boş kaldıkça örüyorum. Sürünüp durdu zavallılar aslında.Üretkenliğe gelince...sen de en az benim kadar üretkensin canım. Sana da maşallah.Sevgiler:)

      Sil