19 Kasım 2016 Cumartesi

Vişneli Cheesecake



          Bir süre önce bir yakınımızın evine çaya davet edildik. Sıcak sohbetlerle geçen güzel bir gün oldu. Çeşit çeşit yiyecekler hazırlamıştı ev sahibimiz ve güzel kızları, hepsi birbirinden lezzetli...

         Özellikle vişneli cheesecake  harikaydı. Tarifini aldım ve dün denedim. Biz çok beğendik, çayımızın yanında afiyetle yedik.
Sizler için de fotoğrafladım.
          İsteyen buyursun...













         Vişneli cheesecake
          
         Tabanı için:    3 paket eti burçak 
                             100 gr tereyağı ( erimiş )
                                    
       Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve  kalıbın içini hatta yağlı kağıdı da yağlayın.Kenarlarını da dıştan alüminyum folyo ile kaplayın.Kenarların fazla kızarmasını önler
        Eti burçakları rondodan geçirin,tereyağını ekleyip yoğurun.
        Kelepçeli kalıba elle bastırarak yerleştirin. Bir kaşıkla yardımıyla üzerini düzeltin.Buzdolabına koyun.

         Kreması :     600 gr labne peyniri
                            1 su bardağı şeker
                            1 su bardağı süt
                            2 yemek kaşığı buğday nişastası
                            3 yumurta
                            vanilya

          Labne peynirini geniş ve yüksek kenarlı bir kaseye alın  üzerine şekeri ekleyip mikserle şeker eriyinceye kadar 4 - 5 dk çırpın. (Dikkat etrafa sıçrayabilir.)
          Süt ve buğday nişastası , vanilyayı ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
          Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın.
          Bisküvili tabanın üzerine dökün. 
          Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 1 saat pişirin. Kalıbı hafifçe salladığınızda sadece ortası hafifçe sallanıyosa kıvamı olmuş demektir.
          (Ben biraz daha fazla tuttum fırında.  50 dk olduğunda hala  akışkandı krema 160 dereceye çıkartıp 15 dk daha tuttum. Benim fırınım biraz geç pişiriyor, bir dahaki sefere 160 derece ile başlayacağım.)
                         
           Kek pişerken fırının tabanına küçük bir borcam ile su koyun.,çatlamayı önlüyormuş.

           Kekin pişmesine yakın vişneli kısmı hazırlayın.

                     1 su bardağı vişne ( donmuş kullandım tabii )
                     1 çay bardağı şeker
                     2 yemek kaşığı nişasta  ( çok aşırı dolu olmasın )

            Vişneleri 3 bardak su ile haşlayın.
            Nişastayı şekerle karıştırın  vişnelerin üzerine ekleyip rondodan geçirin. Hepsini birlikte pişirin.
            Fırından çıkan kekin üzerine dökün. (Keki 10 dk kadar bekletip döktüm ama vişneli sos da soğuk olmasın.)
             
            Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Kalıbından çıkartmadan 1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün kalıbından çıkarın, afiyetle yiyin...

NOT: kullanılan su bardağı 200 ml lik
                              








                                      
             
       

      

16 yorum:

  1. canım çok güzel ve dogal bir görüntüsü var,anne eli değdiği belli....afiyet şifa olsun....becerikli bir kadının elinden ne uçan nede kaçan kurtulur..selamlar yasemin

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Yasemin hanımcım. Güzel olur tabii...Ustası tarif etti.Sevgiler, selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş bir blog :) yeni keşfettim. Bana da beklerim..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Ben de blog dünyasına yeni girdim. yeni yeni keşifler yapıyorum. Ziyaretinize gelirim. sevgiler...

      Sil
  4. En güzel pastalardan biri sayıyorum cheesecake'i. Fırında pişirmeden, yumurta koymadan yapıyorum. O zaman şeker de azalmış oluyor.
    Selam-sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişmeyen bir cheesecake tarifi okudum bir sitede ancak hiç denemedim. Eminim sizin yaptığınız da çok güzel oluyordur.Sevgiler selamlar...

      Sil
  5. Hemen notumu aldım, çok nefis görünüyor ellerinize sağlık. Yaz günüde ne de güzel yenir bakarmısınız kış görmeden yaza geçiş yaptım:))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Tatlıya dayanamam...Ve bu enfes gözüküyor...💘🍀🌷😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Handancım... gerçekten güzel oldu.

      Sil
  7. zevkli bir blog edinmişsiniz. çok hoş. bende beklerimmm yeni bloguma:)

    YanıtlaSil
  8. Enfes görünüyor. Limonlusunu da çok seviyorum ben. Özellikle limon çoğalmışken denemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. limon soslusunu da çok severim ben de...sevgiler.

      Sil
  9. harika olmuş ayrıntılı anlatımınız da çok iyi ellerinize sağlık...:)))

    YanıtlaSil