Bir süre önce bir yakınımızın evine çaya davet edildik. Sıcak sohbetlerle geçen güzel bir gün oldu. Çeşit çeşit yiyecekler hazırlamıştı ev sahibimiz ve güzel kızları, hepsi birbirinden lezzetli...
Özellikle vişneli cheesecake harikaydı. Tarifini aldım ve dün denedim. Biz çok beğendik, çayımızın yanında afiyetle yedik.
Sizler için de fotoğrafladım.
İsteyen buyursun...
Vişneli cheesecake
Tabanı için: 3 paket eti burçak
100 gr tereyağı ( erimiş )
Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve kalıbın içini hatta yağlı kağıdı da yağlayın.Kenarlarını da dıştan alüminyum folyo ile kaplayın.Kenarların fazla kızarmasını önler
Eti burçakları rondodan geçirin,tereyağını ekleyip yoğurun.
Kelepçeli kalıba elle bastırarak yerleştirin. Bir kaşıkla yardımıyla üzerini düzeltin.Buzdolabına koyun.
Kreması : 600 gr labne peyniri
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yumurta
vanilya
Labne peynirini geniş ve yüksek kenarlı bir kaseye alın üzerine şekeri ekleyip mikserle şeker eriyinceye kadar 4 - 5 dk çırpın. (Dikkat etrafa sıçrayabilir.)
Süt ve buğday nişastası , vanilyayı ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın.
Bisküvili tabanın üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 1 saat pişirin. Kalıbı hafifçe salladığınızda sadece ortası hafifçe sallanıyosa kıvamı olmuş demektir.
(Ben biraz daha fazla tuttum fırında. 50 dk olduğunda hala akışkandı krema 160 dereceye çıkartıp 15 dk daha tuttum. Benim fırınım biraz geç pişiriyor, bir dahaki sefere 160 derece ile başlayacağım.)
Kek pişerken fırının tabanına küçük bir borcam ile su koyun.,çatlamayı önlüyormuş.
Kekin pişmesine yakın vişneli kısmı hazırlayın.
1 su bardağı vişne ( donmuş kullandım tabii )
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta ( çok aşırı dolu olmasın )
Vişneleri 3 bardak su ile haşlayın.
Nişastayı şekerle karıştırın vişnelerin üzerine ekleyip rondodan geçirin. Hepsini birlikte pişirin.
Fırından çıkan kekin üzerine dökün. (Keki 10 dk kadar bekletip döktüm ama vişneli sos da soğuk olmasın.)
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Kalıbından çıkartmadan 1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün kalıbından çıkarın, afiyetle yiyin...
NOT: kullanılan su bardağı 200 ml lik
canım çok güzel ve dogal bir görüntüsü var,anne eli değdiği belli....afiyet şifa olsun....becerikli bir kadının elinden ne uçan nede kaçan kurtulur..selamlar yasemin
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Yasemin hanımcım. Güzel olur tabii...Ustası tarif etti.Sevgiler, selamlar...
YanıtlaSilÇok hoş bir blog :) yeni keşfettim. Bana da beklerim..
YanıtlaSilSevgiler...
Teşekkürler...Ben de blog dünyasına yeni girdim. yeni yeni keşifler yapıyorum. Ziyaretinize gelirim. sevgiler...
SilEn güzel pastalardan biri sayıyorum cheesecake'i. Fırında pişirmeden, yumurta koymadan yapıyorum. O zaman şeker de azalmış oluyor.
YanıtlaSilSelam-sevgiler.
Pişmeyen bir cheesecake tarifi okudum bir sitede ancak hiç denemedim. Eminim sizin yaptığınız da çok güzel oluyordur.Sevgiler selamlar...
SilHemen notumu aldım, çok nefis görünüyor ellerinize sağlık. Yaz günüde ne de güzel yenir bakarmısınız kış görmeden yaza geçiş yaptım:))
YanıtlaSilSevgiler.
Teşekkürler...sevgiler...
SilTatlıya dayanamam...Ve bu enfes gözüküyor...💘🍀🌷😉
YanıtlaSilteşekkürler Handancım... gerçekten güzel oldu.
Silzevkli bir blog edinmişsiniz. çok hoş. bende beklerimmm yeni bloguma:)
YanıtlaSilteşekkür ederim..ziyaretinize geleceğim.
SilEnfes görünüyor. Limonlusunu da çok seviyorum ben. Özellikle limon çoğalmışken denemeli.
YanıtlaSilteşekkür ederim. limon soslusunu da çok severim ben de...sevgiler.
Silharika olmuş ayrıntılı anlatımınız da çok iyi ellerinize sağlık...:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşım :) :)
Sil